مشخصات فردی و زندگینامه
نام:سید رسول
نام خانوادگی:جعفری شیاده
تخصص ها:فقه و اصول ، تبلیغ

زندگی نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و أصحابه المنتجبین

راقم این سطور: بندۀ کمینه، به جدّ براین باور است که شرح حال یا بیوگرافی که در آن سخن هماره از

از شخص است و بدتر از آن: اتوبیوگرافی که در آن سخن از«من»است، نه تنها  پسندیده نیست بلکه نکوهیده نیزمی تواند شمرده شود.بنابراین به فرمودۀ خداوند که:«فلا تزکّوا أنفسکم«(سورۀ نجم آیه 33)و گفتۀ بندۀ خداوند که:«عطر آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگویدـ»

بی توجه نبوده و نیست اما  با درخواست پیگیرانـۀ –و البته از سر مهر و محبّت- دوستان نیز شایسته نبود بی اعتنا باشد. بنابراین واژه‏هائی چند می نگارد:

اینجانب سید رسول جعفری شیاده معروف به جعفری فرزند مرحوم سید علی جان در 1/4/1331

در روستای شیاده از توابع شهرستان بابل استان مازندان متولد شدم و دوران کودکی را در آنجا سپری کردم.

در اواخر سال تحصیلی 1347 ه ش جهت تحصیل علوم دینی وارد مدرسۀ علمیۀ آقا عباس آمل شدم و در سال بعد به مدرسه علمیه مسجد جامع همان شهر پیوستم و در مدت دو سالی که در آنجا حضور داشتم (سالهای 49- 1348) ضمن تحصیل علوم حوزوی –مقدمات- کلاس اول دبیرستان را به صورت غیر حضوری به اتمام رساندم و در سال 1350 جهت ادامۀ تحصیلات به تهران مهاجرت کردم و در مدرسۀ علمیه پاچنار (آذربایجانی‏ها)مشغول شدم. در این مدرسه که با اشراف مرحوم آیت الله خسروشاهی اداره می‏شد، در مدت سه سال تحصیلی، قسمتی دیگر از مقدمات و نیز سطح و همزمان کلاس هشتم و نهم دبیرستان نطام قدیم را به اتمام رساندم. در سال 1353 به حوزه مقدسه قم وارد و مشغول تحصیل شدم و در سال‏های 1354 و 1355  قسمتی از مقدمات را تدریس می کردم و در این سالها تا سال 1360 که البته در اثرانقلاب و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی که به طور طبیعی با تعطیلی دروس حوزوی همراه بود، لمعتین،اصول فقه، رسائل، مکاسب و کفایه و در علوم عقلی، بدایه الحکمه و نهایه الحکمه مرحوم علامه طباطبایی را به پایان رسانیدم.

در سال 1360 توفیق حضور در درسهای خارج فقه و اصول حضرت آیت الله وحید خراسانی و بعدها آیت الله شیخ جواد تبریزی را یافتم. در سال 1361 و 1362 در کلاسهای عربی و انگلیسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شرکت کردم و به مدت دو سال،همزمان با تحصیل علوم حوزوی دوره مکالمه و انشاء زبان عربی وانگلیسی را به پایان بردم. در سال 1363 دوره آموزش یا معلمی زبان انگلیسی را در بخش زبان نیروی هوایی جمهوری اسلامی در تهران به اتمام رسانیدم و مدتی نیز در قسمت آموزش زبان دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم به تدریس این زبان اشتغال داشتم اما چون به نظر می‏رسید اشتغال به تدریس زبان با اشتغال به تدریس دروس حوزوی برخورد دارد،از آن صرف نظر کردم. در سالهای 1365 تا 1368 ضمن تحصیل در درسهای خارج فقه و اصول شرح منظومه مرحوم حاج ملا هادی ‏سبزواری نزد مرحوم حضرت آیت الله انصاری شیرازی و اسفار اربعه تا جلد چهارم را نزد حضرت آیت الله حسن زاده آملی (دام ظله) تتلمذ کردم که در آنسال (1368)به علت منع پزشکان از تدریس حضرت آیت الله حسن زاده آملی ، حوزه علمیه از این افاضه محروم شده است.

در سال 1361 به مدت چهار سال تحصیلی، به صورت هفتگی جلسات ادبی فارسی به همراه دوستان برگزارمی کردم و در این ارتباط، مقالات ادبی و وصفی و تحقیقی و اشعاری چند آفریده شد.در سال 1369 در ماه مبارک رمضان برای اولین بار به عنوان مبلغ عرب زبان به لبنان اعزام شدم که این مساله به لطف خداوند در ایام تبلیغی محرم و رمضان و گاه تعطیلات تابستان ادامه یافته است و هم چنان ادامه دارد. البته در خلال این سالها یعنی در سال 1373 و 1374 دو بار به عنوان مبلغ به یونان اعزام شدم که برای ایرانیان ، مهاجران عرب وپاکستانی به سه زبان فارسی ، عربی و انگلیسی تبلیغ می‏کردم. هم چنین چند بار در سوریه مشغول تبلیغ بودم. از سال 1374 نیز به عنوان مبلغ زبان‏دان در ایام حج تمتع و عمره، توفیق تشرف دارم. ضمن اینکه درقسمت روحانیون کاروانها نیز چند بار به عنوان حج تمتع و عمره مفرده تشرف حاصل کردم. در سال1370به اتفاق تنی چند از دوستان به صورت گروهی مشغول تحقیق، تدوین و مباحثه در زمینه موضوعات فقهی شدم که با اشراف حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی صورت می گرفت و در سال 1376 این تحقیقات شکل دیگری به خود گرفت و به مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام که با دستور معظم له تاسیس شد، منتقل شد. حضور در این مرکز تا مدت کوتاهی پس از رحلت ایشان ادامه پیدا کرد که در این ارتباط رساله فقهی تنظیم و تدوین شده است. ضمنا به تدریس لمعتین، اصول فقه، شرح منظومه مرحوم سبزواری و بعدها در مدرسه حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی به تدریس سطوح عالی: مکاسب محرمه، رسائل ، کفایه و مکاسب اشتغال پیدا کردم.

کوتاه سخن آنکه تا تاریخ 11/4/1390 مدت چهارده سال سابقۀ تدریس سطوح عالیه از طرف شورای مدیریت حوزه علمیه مقدسۀ قم به نام نویسندۀ این سطور ثبت و گواهی شده است. از سال تحصیلی 91-1390 تدریس خارج اصول را در مدرسه مذکور آغاز کرده ام که ادامه دارد.

در سال تحصیلی 89-1388 همزمان به جامعة المصطفی العالمیه – مدرسۀعالی فقه – قم پیوستم که تاکنون توفیق پیدا کرده‏ام یک دورۀ خارج فقه سطح چهار جامعة المصطفی – براساس متن تحریر الوسیلۀ حضرت امام  راحل (قدس الله نفسه الزکیه) یک دورۀ فقه مقارن- براساس عناوین برگزیدۀ کمیتۀ فقه- برای سطح چهار به زبان فارسی و عربی، تدوین و مباحثه کنم اما اکنون (1/11/1383) به مباحثه رسائل ، کفایه و مکاسب در جامعۀ مذکور اشتغال دارم.

آثار شایان ذکری از حقیر به چاپ نرسیده است اما شاید بتوان خاطر نشان کرد که دروس شرح منظومۀ منطق و حکمت جناب حکیم متآله مرحوم حاج ملا هادی سبزواری که توسط استاد فرزانه و حکیم زمانه زنده یاد: حضرت آیة الله جناب مرحوم حاج شیخ یحیی انصاری در سال های 1360 در حوزۀ علمیه قم القاء شده بود را براساس قرار و توافق با مؤسسۀ بوستان کتاب (مرکز چاپ و نشر دفتر تبلغیات اسلامی

حوزۀ علمیه قم ) تقریر و تحریر کردم که در چهار مجلد قطور به وسیلۀ مؤسسۀ مذکور از سال 1383 مکررا چاپ شده است که در چاپ دوم آن در سال 1387 عنوان «کتاب برگزیدۀ نخستین جشنوارۀ مرزباشی وحی و خرد»را در شناسنامۀ خود دارد. نیز بخشی از دروس تفسیر موضوعی قرآن کریم حضرت استاد علامه جناب آیة الله جوادی آملی دام ظله العالی را تنطیم کردم که به نام‏های«مبادی اخلاق در قرآن»(جلد 10)و »مراحل اخلاق در قرآن «(جلد 11) از سوی مرکز نشراسراء قم در سال 1377 چاپ و منتشر شده است نیز کتابی در موضوع ارتداد به نام«الردّة فی الاسلام» در حال چاپ و در آستانۀ نشر است که رسالۀ سطح چهاراین کمینه در رشتۀ فقه و اصول می باشد. نیز چند رسالۀ فقهی از همین قلم، «در عالم ثبوت» وجود دارد که هنوز به« عالم اثبات» قدم ننهاده و چاپ نشده است؛از جمله «طهارة أهل الکتاب»، «تولّی الحاکم الشرعی للصدقات قبضا و إقباضا»،«قضاء القاضی بعلمه» و...

«این است اسباب ظاهریه و در حقیقت:«الله هدانی و علّمنی و ربانی»:

دیده ای خواهم سبب سوراخ کن                    تا سبب را بر کند از بیخ و بن

 

سید رسول جعفری آملی

                                                                                                 حوزه علمیۀ قم

                                                                                             1/11/1393